• Ce este
 • Cauze
 • Factori declanşatori
 • Factori agravanţi
 • Epidemiologie
 • Istoric al boli
 • Evoluţia psoriazisului
 • Psoriazisul este o afectiune cutanata cronica, cu evolutie de lunga durata, caracterizata prin aparitia unor placi rosii (eritematoase), proeminente, bine delimitate, acoperite de scuame groase („coji”), albe-sidefii, usor detasabile. Psoriazisul afecteaza, în general, zonele de extensie ale corpului (coate, genunchi, lombe, zona de insertie a parului la nivelul scalpului), sau unghiile, dar psoriazisul poate afecta orice alte zone ale corpului. De asemenea, psoriazisul poate sa se însoteasca de afectarea articulatiilor-psoriazis artropatic sau artrita psoriazica.

  Psoriazisul se întâlneste la 1,5 si 3% din populatia unei anumite regiuni, iar în ultimul timp se constata o crestere a frecventei acestei boli. Dar, numarul persoanelor afectate de psoriazis este de patru-cinci ori mai mare decât numarul pacientilor (priteni, rude, cunostinte etc).
  Nutresin
  The best hearing solution!
  Nutresin buy now


  Departe de a fi o simpla problema cosmetica, psoriazisul este însotit de o alterare profunda a vietii individului, psoriazisul fiind o boala handicapanta prin excelenta, indiferent daca este vorba de un handicap fizic, psihic sau socio-profesional.

  Afectiunea nu este de natura contagioasa, nu se transmite prin contactul dintre persoana bolnava si cea sanatoasa, sau prin utilizarea în comun a unor lucruri etc.

  Cauza bolii nu este cunoscuta, existând o predispozitie înnascuta pe care actioneaza factorii favorizanti. Datorita predispozitiei genetice, unii oameni pot dezvolta psoriazis sub actiunea unor factori declansatori – factorii trigger.

  E-mail-ul dvs


  E-mail-ul destinatarului

     
   
  Important: informatiile prezentate în paginile site-ului www.psoriasis.ro sunt informatii medicale generale si nu reprezinta, în nici un caz, o recomandare terapeutica sau demers diagnostic. singurul abilitat sa precizeze un diagnostic, sa instituie o schema terapeutica si sa urmareasca evolutia psoriazisului este medicul dumneavoastra curant.

  Site-ul nu apartine vreunei firme producatoare sau distribuitoare de medicamente, materiale sanitare sau aparatura medicala, si nu promoveaza sau recomanda nici un fel de produse destinate tratamentului psoriazisului sau a altor afectiuni.

  Contact: claticivictor@yahoo.com
  Toate drepturile rezervate © 2004 - 2005 PSORIASIS.RO. Powered by InternetWorkers. Termeni si conditii.