Psoriazisul este o afectiune cutanata cronica, cu evolutie de lunga durata, caracterizata prin aparitia unor placi rosii (eritematoase), proeminente, bine delimitate, acoperite de scuame groase („coji”), albe-sidefii, usor detasabile.

Psoriazisul afecteaza, în general, zonele de extensie ale corpului (coate, genunchi, lombe, zona de insertie a parului la nivelul scalpului), sau unghiile, dar psoriazisul poate afecta orice alte zone ale corpului. De asemenea, psoriazisul poate sa se însoteasca de afectarea articulatiilor-psoriazis artropatic sau artrita psoriazica.
Factorul cheie în abordarea corecta, pe termen lung a psoriazisului este COMUNICAREA : medic-pacient, familie-pacient, colegi de serviciu-pacient, prieteni-pacient, societate-pacient. Comunicarea are rolul de a prezenta în mod corect adevarul despre psoriazis, respectiv faptul ca nu este o boala infectioasa, nu se transmite prin contactele sociale interumane, iar pacientii cu psoriazis nu reprezinta sursa nici unei boli infectioase.

Comunicarea medic-pacient are rolul de a contribui la gasirea celei mai potrivite scheme terapeutice pentru pacientul respectiv, având în vedere faptul ca exista bolnavi nu boli, astfel schema terapeutica eficienta pentru un anumit pacient cu psoriazis, pentru altul se poate dovedi total ineficienta. De asemenea, se creeaza o legatura psihica importanta, de încredere reciproca, fapt care creste în mod evident rezultatul terapeutic.

Magneto 500+
Relieve yourself from pain!
Magneto 500+
Comunicarea periodica si permanenta medic-pacient are si rolul de a scadea stressul inerent oricarei examinari medicale, cu efect benefic asupra pacientului ( stressul fiind principalul factor declansator sau agravant al psoriazisului la marea majoritate a pacientilor). Consulturile periodice au si rolul de a identifica semnele precoce ale artritei psoriazice si instituirea rapida a tratamentului adecvat cu prevenirea aparitiei consecintelor invalidante ale acesteia.

Comunicarea familie-pacient contribuie la realizarea unui climat corespunzator si ofera pacientului cu psoriazis confortul psihic necesar.

Comunicarea colegi de serviciu-pacient si prieteni-pacient conduc la raspândirea informatiilor corecte despre psoriazis si reducerea stressului si anxietatii provocate de boala.

Comunicarea cu societatea are drept scop integrarea sociala a pacientilor cu psoriazis, anularea diverselor mituri legate de psoriazis si îmbunatatirea calitatii vietii a bolnavilor cu psoriazis.

Scopul principal al site-ului www.psoriasis.ro este COMUNICAREA în toate formele ei !!! În acest scop, toate materialele prezentate au rolul de a prezenta datele stiintifice obiective referitoare la psoriazis, cu amendamentul ca aceste informatii nu constituie în nici un caz o RECOMANDARE TERAPEUTICA, singurul în masura de a recomanda un regim terapeutic fiind medicul dumneavoastra curant !!!


E-mail-ul dvs


E-mail-ul destinatarului

   
Important: informatiile prezentate în paginile site-ului www.psoriasis.ro sunt informatii medicale generale si nu reprezinta, în nici un caz, o recomandare terapeutica sau demers diagnostic. singurul abilitat sa precizeze un diagnostic, sa instituie o schema terapeutica si sa urmareasca evolutia psoriazisului este medicul dumneavoastra curant.

Site-ul nu apartine vreunei firme producatoare sau distribuitoare de medicamente, materiale sanitare sau aparatura medicala, si nu promoveaza sau recomanda nici un fel de produse destinate tratamentului psoriazisului sau a altor afectiuni.

Contact: claticivictor@yahoo.com

Toate drepturile rezervate © 2004 - 2006 PSORIASIS.RO. Powered by InternetWorkers. Termeni si conditii.